x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum s-a format mișcarea Black Lives Matter ? Cine i-a dat notorietate?

Cum s-a format mișcarea Black Lives Matter ? Cine i-a dat notorietate?

de Dan Constantin    |    07 Iun 2020   •   12:25
Cum s-a format mișcarea Black Lives Matter ? Cine i-a dat notorietate?
Sursa foto: Hepta

Protestele care bulversează Statele Unite și s-au extins în multe țări  din Europa, mobilizează zeci de mii de persoane sub sigla BLACK LIVES  MATTER- ( Și viețile negrilor contează).

 Mișcarea apare ca o surpriză pentru mulți comentatori,care o consideră o apariție spontană , ca o reacție la uciderea cu sânge rece a lui George Floyd de un grup de polițiști în Minneapolis.

 Mișcarea a apărut însă în 2013, fiind un răspuns civic la violențele poliției asupra populației afro-americane din Statele Unite.

 Ea a reacționat după fiecare din cazurile în care cetățeni americani de culoare au decedat în urma acțiunilor poliției. George Floyd nu este prima victimă care moare printr-o acțiune directă de reprimare a forțelor de ordine.

 Black Lives Matter a fost recunoscută ca o mișcare reprezentativă , cu mare influență încă din 2015 când revista TIMES a plasat mișcarea pe locul 4 în celebrul ei clasament mondial al personalităților influente. Atunci liderul clasamentului a fost Angela Merkel, iar pe locurile 3 și 4 , ca o premoniție , DONALD TRUMP, CANDIDAT LA CASA ALBĂ și mișcarea Black Lives Matter.

  •  
  •  
  •  
  •  

×
Subiecte în articol: black lives matter