x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FIFA: Cupa Mondială va avea loc în Brazilia, nu există niciun plan B

FIFA: Cupa Mondială va avea loc în Brazilia, nu există niciun plan B

24 Iun 2013   •   19:57
FIFA: Cupa Mondială va avea loc în Brazilia, nu există niciun plan B
Sursa foto: EPA/MARCELO SAYAO

FIFA nu a primit "nici cea mai mică propunere oficială din partea altei ţări pentru a organiza Cupa Mondială din 2014" în locul Braziliei, ţară zguduită de manifestaţii de amploare, a declarat, luni, secretarul general al forului mondial, Jerome Valcke, informează mediafax.ro.

"Nu s-a primit niciodată nici cea mai mică propunere oficială din partea altei ţări pentru a organiza Cupa Mondială din 2014. Vreau să fie clar: finala Cupei Confederaţiilor se va juca pe Maracana, iar Cupa Mondială în Brazilia. Nu există niciun plan B", a declarat Valcke.

Ministrul brazilian al Sporturilor, Aldo Rebelo, prezent la conferinţă, afirmase anterior că "speculaţia conform căreia Brazilia nu ar mai putea organiza Cupa Mondială, a dus la apariţia de candidate precum SUA, Anglia, Germania şi Japonia".

Guvernul brazilian este criticat pentru investiţiile uriaşe (peste 11 miliarde de euro) în vederea organizării Cupei Confederaţiilor şi a Cupei Mondiale.

Peste 1,2 milioane de persoane au manifestat în întreaga ţară faţă de organizarea competiţiilor şi cheltuielile mari prevăzute. 

×