x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cusca pentru Saddam

Cusca pentru Saddam

28 Feb 2005   •   00:00

O incapere uriasa dintr-un palat aflat pana de curand in ruina, o celula subterana si o cusca super securizata fac parte din "recuzita" pe care americanii si autoritatile irakiene o pregatesc pentru Saddam Hussein, al carui proces va incepe in 2006.

LA JUDECATA. Pe Saddam il asteapta un proces dificil
Potrivit informatiilor publicate de tabloidul britanic The Sun, masurile care se iau pentru a asigura securitatea in palatul unde va avea loc judecata sunt fara precedent in capitala irakiana si amintesc de peliculele de la Hollywood. "Piesa de rezistenta" a salii de judecata va fi, se pare, o cusca enorma de unde fostul lider de la Bagdad isi va urmari acuzatorii si aparatorii. De dupa gratiile acesteia, scrie The Sun, Saddam va aduce mai degraba cu protagonistul filmului "Tacerea mieilor", psihopatul Hannibal Lecter, decat cu cel mai important prizonier din lume. Nu ar fi o premiera ca un detinut extrem de important sa fie astfel izolat la proces. Cel mai recent exemplu este al omului de afaceri rus Mihail Hodorkovski, judecat in prezent la Moscova pentru evaziune fiscala.

CELULA. Fostul presedinte irakian va fi adus in sala de judecata cu ajutorul unui lift care-l va transporta din celula direct in cusca din sala de proces. La randul sau, celula cu pricina va avea parte de toate elementele moderne de securitate si va fi construita dintr-un material antiglont ce le va permite gardienilor sa-i urmareasca lui Saddam orice miscare. De altfel, intreaga locatie unde se vor afla sala de judecata si celula pretuitului prizonier va deveni cea mai sigura din Irak, dupa cum se lauda sursele citate de tabloidul britanic. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe