x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur devastator, cu sute de morti

Cutremur devastator, cu sute de morti

22 Feb 2005   •   00:00

Un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter a zguduit ieri Iranul, facand, potrivit unui bilant provizoriu, peste 500 de morti si 1.000 de raniti.

RADU CROITORU

DEZASTRU. Casele iranienilor au fost transformate in mormane de moloz
Seismul a distrus mai multe localitati, iar cautarea supravietuitorilor a fost ingreunata de vremea nefavorabila. Autoritatile considera ca bilantul victimelor ar putea ajunge pana la 5.000 de raniti.

TRAGEDIE. Potrivit autoritatilor, cutremurul a afectat aproximativ 40 de localitati in care traiesc peste 30.000 de oameni, jumatate din casele acestora fiind distruse. Numai din provincia Kerman, situata la aproximativ 700 de kilometri in sud-estul Teheranului, au fost recuperate 200 de cadavre. Miscarea pamantului a produs pagube importante si in cateva orase. La Zarand si Kerman, cateva cladiri s-au prabusit, dar nu se stie nici pana la aceasta ora care este numarul victimelor. Spitalele din regiune faceau fata cu greu avalansei de raniti, dar si de oameni care sperau sa-si gaseasca apropiatii in viata. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 60 de km in nord-vestul orasului Kerman si la 200 km de Bam, locul unde seismul din 2003 a facut 30.000 de morti.

×
Subiecte în articol: externe