Bilanțul victimelor va crește, pe măsură ce informațiile sosesc din satele izolate din munți.
Elicopterele au fost desfășurate în efortul de salvare pentru a ajunge la răniți și pentru a transporta cu avionul provizii medicale și alimente, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, Salahuddin Ayubi.
"Este posibil ca numărul morților să crească, deoarece unele dintre sate se află în zone îndepărtate din munți și va dura ceva timp pentru a colecta detalii."
Cutremurul de miercuri s-a produs la aproximativ 44 km de orașul Khost, situat în sud-estul țării, în apropiere de granița cu Pakistanul, a precizat Institutul Geologic al SUA (USGC).
Majoritatea deceselor confirmate au avut loc în provincia estică Paktika, unde 255 de persoane au fost ucise și peste 200 rănite, a adăugat Ayubi. În provincia Khost, 25 de persoane au murit și 90 au fost transportate la spital.
Haibatullah Akhundzada, liderul suprem al talibanilor aflați la putere, și-a prezentat condoleanțele într-un comunicat.
Organizarea unei operațiuni de salvare s-ar putea dovedi un test major pentru talibani, care au preluat controlul țării în august și au fost privați de o mare parte din asistența internațională din cauza sancțiunilor.
Cutremurul a fost resimțit de aproximativ 119 milioane de persoane din Pakistan, Afganistan și India, dar nu au existat rapoarte imediate privind pagube sau victime în Pakistan.
La actuala provocare se adaugă inundațiile recente din multe regiuni, despre care agenția pentru dezastre a spus că au provocat 11 morți, 50 de răniți și au blocat porțiuni de autostradă.
Dezastrul survine în condițiile în care Afganistanul se confruntă cu o criză economică severă de la preluarea puterii de către talibani, în timp ce forțele internaționale conduse de SUA s-au retras după două decenii de război.