x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Cutremur puternic în Republica Vanuatu

UPDATE - Cutremur puternic în Republica Vanuatu

03 Apr 2016   •   12:00
UPDATE - Cutremur puternic în Republica Vanuatu

UPDATE - Centrul de Atenţionare în caz de Tsunami din Pacific (PTWC) a anulat alerta emisă duminică după producerea unui seism cu magnitudine 7,2 în apropierea ţărmurilor Republicii Vanuatu, ţară insulară din Oceanul Pacific, anunţă EFE.

Potrivit U.S. Geological Survey, serviciul geologic american care monitorizează mişcările telurice din întreaga lume, cutremurul a avut loc la o adâncime de 35 de kilometri sub fundul mării, la 407 kilometri de capitala statului Vanuatu, Port Vila, şi la 81 de kilometri de Port-Olry. Deocamdată, nu s-au înregistrat pagube din cauza cutremurului.

Imediat după înregistrarea seismului, PTWC a atras atenţia că există posibilitatea ca ''valuri periculoase'' să ajungă pe coastele aflate pe o rază de 300 de kilometri distanţă faţă de epicentrul cutremurului. Ulterior, centrul american a transmis că ''ameninţarea a trecut''.

Cu o populaţie de aproximativ 250.000 de locuitori, Republica Vanuatu este un arhipelag de origine vulcanică situat pe aşa-numitul ''Cerc de foc al Pacificului'', în care seismele sunt frecvente. Nu toate acestea sunt urmate de tsunami, precizează Reuters.

Agenţia Xinhua, care preia informaţiile difuzate de Reţeaua Chineză de Monitorizare a Cutremurelor, relatează că seismul de duminică din Vanuatu a avut magnitudinea de 6,9.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Un seism cu magnitudine 7.0 s-a produs duminică la 146 de kilometri nord-nord-vest de Republica Vanuatu, ţară insulară din Oceanul Pacific, anunţă U.S. Geological Survey, citat de Reuters.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: vanuatu seism cutremur republica vanuatu