x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur si Tsunami - Cei sase romani sunt in viata

Cutremur si Tsunami - Cei sase romani sunt in viata

07 Ian 2005   •   00:00

Ambasadorul thailandez la Bucuresti a anuntat ieri ca situatia celor sase romani aflati in ultimele zile pe listele celor disparuti in Thailanda dupa catastrofa naturala din 26 decembrie din Asia de Sud-Est s-a clarificat. "Sunt in regula", a declarat Warawit Kanithasen, trimisul special al Bangkokului in Romania.


ANCA ALDEA

Directorul Directiei Consulare din cadrul MAE, Cristian Gaginsky, a tinut sa precizeze ca, in tara, informatia ambasadorului nu a fost confirmata decat de rudele a doi dintre romanii dati disparuti in ultimele doua saptamani. "Situatia a doar doi turisti, aflati in vacanta in Maldive, a fost pe deplin clarificata, acestia fiind sanatosi si fara nici o alta problema", a declarat oficialul MAE. Ramane deci de vazut daca rudele din Romania ale celorlalti patru conationali vor confirma si informatiile autoritatilor thailandeze.

Cristian Gaginsky a amintit si de soarta a doi romani despre care se presupunea ca se aflau in Thailanda in momentul catastrofei. Acestia s-ar regasi, in prezent, in India, iar autoritatile de la Bucuresti fac toate demersurile pentru a lua legatura cu ei.

MAI MULTI BANI. Ambasadorul Thailandei a lansat ieri-dimineata, la Bucuresti, campania nationala de ajutorare a victimelor cutremurului. Romania, care initial a trimis in Sri Lanka ajutoare in valoare de 32.000 de euro, s-a razgandit joi. AFP aminteste ca Bucurestiul a reactionat la presiunile presei locale, Guvernul cerand suplimentarea, cu 150.000 de euro, a ajutorului umanitar pentru sinistratii din alte doua tari afectate - Thailanda si Indonezia.

×
Subiecte în articol: externe