x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Urmările cutremurului din Taiwan. Zeci de oameni sunt blocați în tuneluri

Urmările cutremurului din Taiwan. Zeci de oameni sunt blocați în tuneluri

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2024   •   17:15
Urmările cutremurului din Taiwan. Zeci de oameni sunt blocați în tuneluri
Sursa foto: Hepta

Zeci de oameni sunt blocați în mai multe tuneluri din Taiwan în urma cutremurului de miercuri dimineață. Alte victime au rămas blocate sub clădirile prăbușite. Echipele de intervenție încearcă să ajungă la victime.

Nouă persoane au murit și peste 800 au fost rănite în urma cutremurului care a avut loc miercuri dimineață, la ora locală 7:58. Atunci, Taiwan-ul a fost lovit de cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani provocând prăbușirea a numeroase clădiri.

Agenția de monitorizare a cutremurelor din Taiwan a declarat că seismul de miercuri dimineață a avut magnitudinea 7,2, în timp ce US Geological Survey a stabilit-o la 7,4. Agenția din Japonia a comunicat că magnitudinea a fost de 7,7.

În prezent, autoritățile intervin pentru a salva 127 de persoane care sunt blocate. Dintre acestea, 77 sunt în tunelurile Dachingshui și Jinwen, potrivit Sky News.

Traficul de-a lungul coastei de est a fost aproape oprit, din cauza alunecărilor de teren. Cutremurul a produs și un mic tsunami în unele zone de coastă ale Japoniei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cutremur Taiwan tuneluri