x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremurele din Afganistan au provocat moartea a peste 2.000 de oameni

Cutremurele din Afganistan au provocat moartea a peste 2.000 de oameni

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2023   •   11:21
Cutremurele din Afganistan au provocat moartea a peste 2.000 de oameni
Sursa foto: Hepta

Cutremurele care au avut loc, sâmbătă, în Afganistan au provocat moartea a peste 2.000 de oameni și rănirea a circa 9.000 de persoane, anunță autoritățile talibane, potrivit Reuters.

Mullah Janan Sayeeq, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezastrelor, spune că 2.053 de persoane au murit, 9.240 au fost rănite și 1.329 de case au fost avariate sau distruse.

Anunțul a fost făcut duminică, la puțin timp după ce purtătorul de cuvânt al organizației Semiluna Roșie, Erfanullah Sharafzoi, a anunțat că sunt 500 de decese. Totuși, reprezentantul organizației a recunoscut că nu poate oferi o cifră exactă deoarece cadavrele au fost transportate în diferite locuri sau încă nu au fost descoperite.

„Majoritatea celor decedați sunt femei și copii, iar 510 oameni sunt răniți. Aceste cifre s-ar putea schimba”, a mai spus oficialul, care a precizat că trupuri neînsuflețite au fost „transportate în mai multe locuri - baze militare, spitale, de aceea nu putem confirma numărul exact”.

Mai multe cutremure s-au produs sâmbătă în apropiere de orașul Herat. Cel mai mare seism a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter, potrivit seismologilor americani.

×
Subiecte în articol: afganistan cutremure decese