x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cyberatac asupra centralelor nucleare din Coreea de Sud: ''VA FI MAI RĂU CA FUKUSHIMA!''

Cyberatac asupra centralelor nucleare din Coreea de Sud: ''VA FI MAI RĂU CA FUKUSHIMA!''

de Dan Constantin    |    28 Dec 2014   •   13:54
Cyberatac asupra centralelor nucleare din Coreea de Sud: ''VA FI MAI RĂU CA FUKUSHIMA!''
Sursa foto: Cyberatac asupra centralelor nucleare din Coreea de Sud: 'VA FI MAI RĂU CA FUKUSHIMA!'

Un atac concentrat asupra sistemului energetic al Coreei de Sud a fost desfasurat in luna decembrie de o grupare de hackeri care a reusit sa extraga informatii importante despre functionarea a trei centrale nucleare.

Ancheta in curs a relevat modul de actiune in atacul cibernetic si punctul de la care a fost lansat, informeaza Koreea Joongang Daily. Hackerii au accesat adresele catorva sute de fosti lucratori ai centralelor, pensionari ,conectati la reteaua companiei si au plasat prin ele fisiere virusate .

Au putut fi extrase astfel planuri ale centralelor nucleare si apoi, atacatorii au lansat avertismente cerand oprirea productiei de energie. Scenariul apocaliptic al atacatorilor a fost insotit de amenintarea '' Va fi mai rau ca Fukushima!''.  Ancheta autoritatilor de la Seul mentioneaza ca atacul a fost localizat in orasul  Shenyang din China, unde hackerii au folosit o companie de IT pe post de gazda.

Oficiali ai companiei de electricitate  sud coreene au declarat ca dezvaluirea planurilor centralelor nu pune in pericol sistemul de functionare , existand posibilitatea unor manevre manuale in cazul vitusarii comenzilor automatizate. Ministerul justitiei  crede ca atacul cibernetic provine din Coreea de Nord si a solicitat sprijinul autoritatilor chineze in ancheta.

×