x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Damascul critică poziţia UE faţă de alegerile prezidenţiale câştigate de Bashar al-Assad

Damascul critică poziţia UE faţă de alegerile prezidenţiale câştigate de Bashar al-Assad

de Agerpres    |    07 Iun 2014   •   18:58
Damascul critică poziţia UE faţă de alegerile prezidenţiale câştigate de Bashar al-Assad

Preşedintele sirian a criticat sâmbătă poziţia Uniunii Europene, care şi-a exprimat dezamăgirea faţă de alegerile prezidenţiale organizate de Damasc în această săptămână, apreciind că este vorba despre o încălcare a suveranităţii naţionale, transmite AFP.

La o zi de la scrutinul desfăşurat la 3 iunie, şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, a calificat drept ilegitim scrutinul organizat în plin război în zonele controlate de regimul aflat la putere şi câştigat în mod nesurprinzător de Bashar al-Assad, estimând că acesta subminează "eforturile politice menite să găsească o soluţie pentru acest conflict teribil".

Ministerul de Externe sirian "critică comunicatul Uniunii Europene cu privire la alegerile prezidenţiale în Siria, considerând că este vorba despre o încălcare flagrantă a dreptului internaţional ce stipulează respectarea suveranităţii statelor şi neamestecul în afacerile lor interne", se arată într-un comunicat.

"Această poziţie a UE este contrară principiilor de bază ale democraţiei şi respectului drepturilor popoarelor de a-şi alegere conducătorii şi a-şi decide viitorul prin intermediul urnelor", se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: siria bashar al assad alegeri siria