x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit „cel mai periculos om din America”

A murit „cel mai periculos om din America”

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2023   •   08:20
A murit „cel mai periculos om din America”
Sursa foto: pixabay.com

Daniel Ellsberg, cel care a dezvăluit amploarea implicării SUA în războiul din Vietnam, a murit la vârsta de 92 de ani, scrie BBC.

Daniel Ellsberg a murit în locuința sa din Kensington, California, din cauza unui cancer pancreatic, a anunțat familia sa.

Fostul analist militar american a devenit celebru după scurgerea de informații din 1971, „Pentagon Papers”, ceea ce l-a făcut să fie supranumit „cel mai periculos om din America”.

El a publicat atunci peste 7.000 de pagini cu documente guvernamentale care au arătat că mai multe guverne americane au mințit publicul cu privire la războiul din Vietnam.

Documentele contraziceau declarațiile publice ale guvernului cu privire la război, iar dezvăluirile au contribuit la încheierea conflictului.

Ellsberg s-a născut la Chicago, la 7 aprilie 1931, și a crescut în suburbiile din Detroit, Michigan. Înainte de a ajunge la Pentagon, a fost un veteran al Corpului de Marină, cu un doctorat la Harvard, care a lucrat pentru departamentele de apărare și de stat.

(sursa: Mediafax)

×