x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O înjurătură celebră a lui David Cameron s-a întors împotriva lui. Cum a devenit azi premierul ţinta ironiilor

O înjurătură celebră a lui David Cameron s-a întors împotriva lui. Cum a devenit azi premierul ţinta ironiilor

15 Iul 2013   •   19:22
O înjurătură celebră a lui David Cameron s-a întors împotriva lui. Cum a devenit azi premierul ţinta ironiilor

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a devenit subiect de batjocură în Marea Britanie, după ce a gafat într-un mesaj pe Twitter, întâmplarea readucând în atenţie o declaraţie controversată făcută de acesta în 2009, când afirma, utilizând un limbaj vulgar, că prea mult stat pe Twitter este dăunător.

Cameron a ţinut azi să-l felicite pe secretarul pentru Muncă şi Pensii, Iain Duncan Smith, pentru o lege controversată care prevede stabilirea unui plafon al beneficilor acordate de stat. În mesajul său, premierul a făcut şi o trimitere către contul de Twitter IDS_MP, crezând că este contul secretarului pentru Muncă şi Pensii.

Contul era unul cunoscut, însă nu pentru că ar fi aparţinut lui Iain Duncan Smith, ci pentru că având iniţialele secretarului Muncii, acesta devenise o platformă de injurii, critici şi ironii adresate guvernului şi a politicilor acestuia.

Ulterior, publicaţia The Independent a aflat că acest cont aparţine de fapt unui militar în rezervă de 42 de ani, care a făcut o adevărată pasiune în a crea conturi cu rezonanţe oficiale pentru a ironiza diferite persoane sau instituţii.

Gafa lui Cameron (sau a echipei care comunică pentru el) a readus în atenţia mass-media britanice o declaraţie a lui Cameron din 2009, când acesta avea o părere destul de proastă despre Twitter pe care a exprimat-o într-o manieră vulgară.

Invitat la postul Absolute Radio, Cameron a fost întrebat de gazda Christian O'Connell dacă foloseşte Twitterul.

"Un politician trebuie să gândească bine ceea ce spune. Pe Twitter totul se petrece instant. Prea multe tweet-uri se transformă în "twat", a declarat la acea vreme Cameron.

"Twat", în engleza britanică are un dublu sens, desemnând într-o manieră vulgară atât organul sexual feminin, dar având şi sens de "idiot". 

David Cameron despre Twitter

×