x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Sassoli: Strasbourg rămâne sediul Parlamentului European

David Sassoli: Strasbourg rămâne sediul Parlamentului European

12 Mar 2020   •   20:50
David Sassoli: Strasbourg rămâne sediul Parlamentului European

„Strasbourg va rămâne sediul Parlamentului European”, a dat asigurări joi preşedintele său, italianul David Sassoli, insistând asupra „caracterului excepţional” al deciziei de a muta sesiunile plenare din martie şi aprilie din cauza coronavirusului, relatează AFP. Sassoli a precizat că „această decizie nu a fost uşor de luat”, în contextul în care primarul oraşului, Roland Ries, a acuzat mutarea sesiunilor.

„Să organizăm sesiunea plenară a Parlamentului la Strasbourg, ca urmare a evoluţiei epidemiei de Covid-19, implica riscuri semnificative sporite pentru sănătatea nu numai a deputaţilor şi a membrilor personalului, ci şi a populaţiei regionale din Strasbourg, din cauza deplasării unui mare număr de oameni”, a spus Sassoli.

Politicianul italian, el însuşi în carantină la domiciliul său din Bruxelles timp de 14 zile după un sejur la Roma, adaugă că Parlamentul European „a fost nevoit să-şi revizuiască calendarul de lucru” la Bruxelles pentru a limita propagarea pandemiei.

Susţinătorii unui sediu unic la Bruxelles denunţă în permanenţă costul financiar şi ecologic al acestei transhumanţe de circa 2.500 de persoane, notează AFP.

×
Subiecte în articol: David Sassoli