x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ZIUA AMERICII, preşedintele Obama a fost criticat dur de presa americană

De ZIUA AMERICII, preşedintele Obama a fost criticat dur de presa americană

05 Iul 2014   •   10:16
De ZIUA AMERICII, preşedintele Obama a fost criticat dur de presa americană

Barack Obama vrea să transforme SUA într-o ţară a 'lumii a treia', este de părere reputatul jurnalist american Wesley Pruden, editorialist la The Washington Times, relatează sâmbătă RIA Novosti.

În opinia lui Pruden, preşedintele american demonstrează incompetenţă în soluţionarea atât a problemelor de politică externă, cât şi a problemelor interne. 

Potrivit jurnalistului american, Obama a lăsat Irakul, Siria şi Egiptul 'fără perspective de viitor democratic', iar 'resetarea' relaţiilor cu Rusia, lansată în timpul preşedinţiei sale, s-a transformat într-o revenire la războiul rece, în care 'ambiţiosul lider rus' este gata să exploateze în interes propriu slăbiciunile 'neputinciosului preşedinte american'.

Drept exemplu de ineficienţă a preşedintelui american, Pruden aminteşte de criza umanitară de la graniţa de sud a SUA, provocată de afluxul brusc de imigranţi din America Centrală, dintre care mulţi nu vor fi, probabil, expulzaţi.

După cum notează Wesley Pruden, Obama vrea în mod special transformarea SUA într-o ţară a 'lumii a treia'. Atunci când, în 2008, preşedintele american declara că intenţionează să transforme SUA, el avea în vedere schimbări tocmai de aşa natură, este de părere jurnalistul.


×
Subiecte în articol: obama critici Wesley Pruden