x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizia finală a FMI privind programul de ajutor financiar pentru Ucraina, pe 30 aprilie

Decizia finală a FMI privind programul de ajutor financiar pentru Ucraina, pe 30 aprilie

24 Apr 2014   •   18:52
Decizia finală a FMI privind programul de ajutor financiar pentru Ucraina, pe 30 aprilie

Fondul Monetar Internaţional a anunţat joi că guvernul ucrainean a îndeplinit condiţiile sale pentru acordarea unui program de asistenţă financiară, urmând ca boardul FMI să se întâlnească în data de 30 aprilie pentru a lua o decizie oficială, transmit AFP şi Reuters.

'Suntem pe cale să finalizăm etapele necesare pentru o decizie a consiliului de administraţie (care reprezintă cele 188 de state membre ale FMI) care este programată pentru data de 30 aprilie', a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, într-o conferinţă de presă. Purtătorul de cuvânt nu a precizat care va fi valoarea exactă a planului de asistenţă însă o sursă din interiorul FMI a declarat că acesta se va ridica la 17 miliarde de de dolari.

De asemenea, Gerry Rice a dat asigurări că tensiunile dintre Rusia şi Ucraina nu vor împiedica FMI să colaboreze cu Ucraina. 'Unul din rolurile fundamentale ale Fondului este să lucreze în acest gen de situaţii dificile. Nu este ceva neobişnuit pentru FMI să lucreze în contexte politici tensionate sau fragile', a spus Gerry Rice.

Aprobarea acestui acord de către boardul FMI ar deschide calea pentru alte ajutoare venite din partea Uniunii Europene, SUA şi a altor donatori.

×