x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizie NEAŞTEPTATĂ la Summitul UE în ceea ce priveşte Rusia

Decizie NEAŞTEPTATĂ la Summitul UE în ceea ce priveşte Rusia

30 Aug 2014   •   12:46
 Decizie NEAŞTEPTATĂ la Summitul UE în ceea ce priveşte Rusia

Premierul finlandez Alexander Stubb (foto) a declarat că liderii din Uniunea Europeană nu vor lua o decizie privind noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu criza din Ucraina la summitul UE de sâmbătă de la Bruxelles, transmite AFP.

'Este clar că vom discuta noi sancţiuni, în contextul în care situaţia s-a schimbat în ultimele câteva zile, însă nu vom lua o decizie astăzi privind noi sancţiuni', a declarat Stubb într-un interviu pentru postul public de radio YLE.

'Dacă Rusia va continua cu acţiunile sale de destabilizare (în estul Ucrainei), cred că este corect ca sancţiunile să fie înăsprite, dar sper că acest lucru nu se va întâmpla', a afirmat el.

'Există ţări care vor să înăsprească sancţiunile imediat, şi ţări care vor o abordare mai calmă', a adăugat el.

UE şi SUA au anunţat adoptarea de sancţiuni împotriva Rusiei la sfârşitul lunii iulie, având ca ţintă sectoarele energetic, bancar şi de apărare. Anterior, UE a impus sancţiuni numai împotriva anumitor persoane şi organizaţii acuzate de implicare directă în criza din Ucraina.

Pe de altă parte, Stubb este de părere că, la summitul de la Bruxelles, ministrul italian de externe Federica Mogherini va fi desemnată şefă a diplomaţiei europene, în timp ce pentru preşedinţia Consiliului European se luptă umăr la umăr premierul polonez Donald Tusk şi premierul danez Helle Thorning-Schmid. (Agerpres)

(foto wikipedia)

×
Subiecte în articol: summit ue rusia ucraina