x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DEMENŢII ISLAMULUI! Ce o aşteaptă, în Pakistan, pe cea mai tânără câştigătoare a premiului Nobel pentru pace: CUŢITE ASCUŢITE şi STRĂLUCITOARE

DEMENŢII ISLAMULUI! Ce o aşteaptă, în Pakistan, pe cea mai tânără câştigătoare a premiului Nobel pentru pace: CUŢITE ASCUŢITE şi STRĂLUCITOARE

11 Oct 2014   •   14:07
 DEMENŢII ISLAMULUI! Ce o aşteaptă, în Pakistan, pe cea mai tânără câştigătoare a premiului Nobel pentru pace: CUŢITE ASCUŢITE şi STRĂLUCITOARE

O puternică facţiune desprinsă din gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) a ameninţat-o pe tânără militantă pentru educaţie Malala Yousafzai cu "cuţite ascuţite şi strălucitoare", la câteva ore după ce acesteia i s-a decernat premiul Nobel pentru pace, relatează sâmbătă DPA. 

Facţiunea Jamaat ul Ahrar, desprinsă în august din TTP, cunoscută şi sub denumirea generică de Talibanii pakistenezi, a postat vineri seară pe Twitter o reacţie la decizia Comitetului Nobel norvegian. 

"Personaje ca Malala ar trebui să ştie că nu suntem descurajaţi de propaganda necredincioşilor. Am pregătit cuţite ascuţite şi strălucitoare pentru duşmanul Islamului", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt Ehsanullah Ehsan. 

"Malala vorbeşte atât de mult despre arme şi conflicte armate. Nu ştie ea că fondatorul recentului ei premiu Nobel a fost inventatorul dinamitei?", s-a întrebat el. 

Adolescenta de 17 ani a supravieţuit unei răni prin împuşcare la cap în 2012, după ce a fost vizată de un atac al talibanilor. 

Gruparea principală TTP, o organizaţie umbrelă care reuneşte o duzină de grupuri mai mici, nu a comentat asupra distincţiei acordate Malalei. 

Malala Yousafzai a fost elogiată în Pakistan pentru că a devenit cea mai tânără câştigătoare a premiului Nobel pentru pace din istorie, toate ziarele importante difuzând ştirea pe prima pagină, notează DPA. (Agerpres)






×