x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire INCREDIBILĂ în Australia. Ce au găsit cercetătorii americani în apropierea unei crescătorii de oi (VIDEO)

Descoperire INCREDIBILĂ în Australia. Ce au găsit cercetătorii americani în apropierea unei crescătorii de oi (VIDEO)

24 Feb 2014   •   11:12
Descoperire INCREDIBILĂ în Australia. Ce au găsit cercetătorii americani în apropierea unei crescătorii de oi (VIDEO)

Descoperit în apropierea unei crescătorii de oi din Australia, un mic cristal de zirconiu este, la 4,4 miliarde de ani, cea mai veche bucată de piatră de pe Pământ cunoscută până acum, informează 20minutes.ch, citat de Agerpres.

Existenţa acestui tip de rocă acum 4,4 miliarde de ani sugerează faptul că după 100 milioane de ani ar fi fost posibilă o viaţă microbiană. Până să ajungă la această concluzie, o echipă de cercetători condusă de John Valley, specialist în fizica Pământului la Universitatea din Wisconsin (SUA), a recurs la două metode diferite de datare. Ambele au arătat acelaşi lucru: cristalul a luat naştere la puţin timp după formarea planetei, acum 4,5 miliarde de ani.

Potrivit lui John Valley, constatările echipei de cercetători consolidează teoria "Terrei primitive reci", conform căreia temperatura planetei a scăzut destul de repede după formarea ei , astfel că data apariţiei oceanelor este mai îndepărtată decât s-a crezut înainte.

"Unul dintre lucrurile care ne interesează este când a putut Pământul să găzduiască viaţă. Când s-a răcit suficient ca să poată apărea viaţa?', explică cercetătorul. El apreciază că existenţa acestui tip de rocă acum 4,4 miliarde de ani sugerează că viaţa microbiană ar fi fost posibilă 100 de milioane de ani mai târziu. 'Nu avem nicio dovadă că atunci exista viaţă, dar nu avem nici că nu exista. Nimic nu lasă de înţeles că nu putea exista viaţă pe Terra acum 4,3 miliarde de ani", a încheiat Valley.×