x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezbatere privind rolul Primei Doamne în Franţa, din cauza presupusei aventuri a lui Hollande

Dezbatere privind rolul Primei Doamne în Franţa, din cauza presupusei aventuri a lui Hollande

de Agerpres    |    14 Ian 2014   •   09:45
Dezbatere privind rolul Primei Doamne în Franţa, din cauza presupusei aventuri a lui Hollande

Presupusa relaţie dintre preşedintele francez Francois Hollande şi actriţa Julie Gayet a deschis în Franţa o dezbatere despre rolul şi statutul pe care ar trebui să-l aibă 'Prima doamnă', în prezent ziarista Valérie Trierweiler, care, deşi nu este căsătorită cu preşedintele, beneficiază de toate drepturile pe care le-ar avea şi soţia lui, scrie luni presa franceză citată de agenţia EFE.

Prima care pare conştientă de nevoia unei asemenea clarificări este Valérie Trierweiler însăşi, după cum rezultă dintr-o discuţie pe care a avut-o aceasta cu un reporter al publicaţiei Le Parisien, singurul care a reuşit să stea de vorbă cu ea în urma internării sale vineri la un spital, după ce Francois Hollande a decis să-i mărturisească faptul că a înşelat-o înainte ca informaţia să apară în presă. 'Ea îşi dă seama că nu mai poate avea un birou şi nu mai poate folosi fonduri publice', a afirmat ziaristul pentru postul RTL.

În Franţa, statutul Primei doamne nu este reglementat prin lege, dar aceasta se bucură de numeroase avantaje, cum ar fi un birou propriu la Palatul Elysee împreună cu un personal care îi este subordonat. De asemenea, ea îl însoţeşte pe preşedinte în călătoriile oficiale şi participă la acţiuni umanitare tot în calitate de Primă doamnă a Franţei.

Cât priveşte modul în care Valérie Trierweiler a primit vestea că partenerul ei a avut o aventură, potrivit unei declaraţii oferite de o persoană din anturajul ei publicaţiei Le Parisien, 'se pare că ar fi dispusă să-l ierte (...), dar vrea să ştie cât mai repede care sunt intenţiile lui Hollande', adăugând că, deşi ea nu a ignorat zvonurile apărute de mai multe luni despre o posibilă infidelitate a preşedintelui, a dorit să creadă că ele sunt false.

Scandalul a izbucnit vineri după ce tabloidul Closer a publicat un reportaj despre întâlnirile discrete dintre Francois Hollande şi actriţa Julie Gayet. Însoţit de un dispozitiv de securitate foarte redus, preşedintele a fost surprins mergând pe scuter la întâlnirile cu aceasta, ce s-ar fi desfăşurat într-un apartament despre care presa franceză a scris luni că ar aparţine unei alte actriţe prietenă cu Julie şi care ar fi avut la rândul ei legături sentimentale cu membri ai mafiei corsicane.

×
Subiecte în articol: Valérie Trierweiler francois hollande