x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DICTATURA PEDERASTIEI? Motivul ULUITOR pentru care a fost sancţionată o patiserie!

DICTATURA PEDERASTIEI? Motivul ULUITOR pentru care a fost sancţionată o patiserie!

08 Iul 2014   •   15:42
 DICTATURA PEDERASTIEI? Motivul ULUITOR pentru care a fost sancţionată o patiserie!

O patiserie din Irlanda de Nord, ai căror proprietari sunt catolici, a refuzat să facă un tort în sprijinul căsătoriei gay, cu riscul de a fi acuzaţi de discriminare, relatează marţi AFP.

Familia McArthur, care deţine 'Ashers Baking Company', a preferat să îşi respecte credinţa şi să anuleze comanda dată acum câteva săptămâni de un militant pentru căsătoria între homosexuali. Acesta voia ca tortul să fie ornat cu replici ale personajelor Ernest şi Bart din serialul 'Sesame Street' şi cu sloganul 'Susţineţi căsătoria gay'. Daniel McArthur, directorul firmei care deţine şase patiserii unde lucrează 62 de persoane, a considerat că dorinţele militantului pentru căsătoriile homosexuale se opun 'credinţei noastre' şi, în mod sigur, 'învăţămintelor din Biblie'. După ce s-a consultat cu personalul de conducere din patiseriile sale, el s-a hotărât să nu onoreze comanda, riscând să fie criticat de Comisia pentru Egalitate, sesizată de clientul nemulţumit, care şi-a primit totuşi banii înapoi. 


'Credeam că totul s-a terminat, dar, după aproape şase săptămâni, am primit o scrisoare de la Comisia pentru Egalitate, în care se spune că am avut o atitudine discriminatorie faţă de client, din motive de orientare sexuală. Comisia ne-a întrebat cum ne gândim să despăgubim clientul pentru această discriminare şi ne informează că va deschide o procedură juridică dacă nu vom da un răspuns în şapte zile', a adăugat tânărul director de 24 de ani. 


Daniel McArthur s-a declarat 'surprins' de scrisoare, cu atât mai mult cu cât în trecut firma a refuzat comenzi care implicau 'imagini pornografice sau limbaj necivilizat'. (Agerpres) 



×