x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: Un diplomat al liniei dure și singurul moderat, în turul doi al alegerilor prezidențiale

Iran: Un diplomat al liniei dure și singurul moderat, în turul doi al alegerilor prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   22:20
Iran: Un diplomat al liniei dure și singurul moderat, în turul doi al alegerilor prezidențiale
Sursa foto: Hepta

Iranul va organiza al doilea tur al alegerilor prezidențiale în 5 iulie, după ce niciunul dintre principalii candidați nu a obținut mai mult de 50% din voturi în scrutinul de vineri, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne.

Votul pentru înlocuirea lui Ebrahim Raisi după decesul acestuia într-un accident de elicopter s-a rezumat la o cursă strânsă între singurul moderat dintr-un grup de patru candidați și protejatul liniei dure a liderului suprem, scrie Reuters.

Cu peste 24 de milioane de voturi numărate, deputatul moderat Massoud Pezeshkian conduce cu peste 10 milioane de voturi în fața diplomatului de linie dură Saeed Jalili cu peste 9,4 milioane de voturi, potrivit rezultatelor provizorii publicate de minister.

Puterea în Iran îi revine, în ultimă instanță, liderului suprem Ayatollah Ali Khamenei. Nu se așteaptă ca alegerile să aducă schimbări radicale, iar Khamenei va continua să ia deciziile cu privire la toate problemele de stat, însă președintele poate avea o anumită influență asupra modului în care aceste politici sunt puse în aplicare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iran vot