x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA și Rusia au redeschis liniile de comunicare printr-o convorbire telefonică între Lloyd Austin și noul ministru rus al apărării Andrei Belousov

SUA și Rusia au redeschis liniile de comunicare printr-o convorbire telefonică între Lloyd Austin și noul ministru rus al apărării Andrei Belousov

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   07:53
SUA și Rusia au redeschis liniile de comunicare printr-o convorbire telefonică între Lloyd Austin și noul ministru rus al apărării Andrei Belousov
Sursa foto: Hepta

Șefii apărării din SUA și Rusia au vorbit la telefon marți, prima conversație dintre secretarul american al apărării Lloyd Austin și noul ministru rus al apărării Andrei Belousov, care l-a înlocuit pe Serghei Shoigu în mai, scrie Reuters.

Pentagonul a declarat că Austin și Belousov au discutat despre importanța liniilor deschise de comunicare.

Austin a inițiat conversația, care a fost prima astfel de convorbire din martie 2023, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior al forțelor aeriene Patrick Ryder.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a declarat că Belousov l-a avertizat pe Austin cu privire la pericolele continuării livrărilor de arme americane către Ucraina.

„A.R. Belousov a subliniat pericolul escaladării în continuare a situației prin continuarea livrărilor de arme americane către forțele armate ucrainene”, se arată în declarația ministerului pe Telegram.

Relațiile dintre Moscova și Washington au scăzut la cel mai scăzut nivel de la criza rachetelor cubaneze din 1962, în urma invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua convorbire telefonica Rusia