x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diversiune cu razboi in Orient

Diversiune cu razboi in Orient

10 Ian 2005   •   00:00

Premierul israelian, Ariel Sharon, ar fi intentionat in 2003 sa declanseze un razboi in Orientul Mijlociu, intr-un efort disperat de a distrage atentia de la acuzatiile grave de coruptie care planau asupra sa.

MARINA CONSTANTINOIU

Aceasta informatie aiuritoare a fost data publicitatii de site-ul Middle East Newsline (MENewsline), un fel de agentie de stiri online, la care colaboreaza specialisti in problemele Orientului Mijlociu si mai ales in domeniul militar.

SCOPUL. Site-ul, care nu ofera detalii privind planul pe care-l atribuie premierului israelian, il citeaza insa pe un fost ministru adjunct al Educatiei din Guvernul Sharon, Zvi Hendel (de origine romana), care confirma faptul ca primul-ministru israelian ar fi avut nevoie disperata de o diversiune la acea ora.

PLANUL. Potrivit lui Hendel, strategia de zadarnicire a investigatiilor pe marginea acuzatiilor de luare de mita si coruptie, care-i implica si pe fiii lui Sharon, a fost discutata la o intalnire de taina a premierului cu principalii sai consilieri.

HOP SI EYAL! Printre acestia, nimeni altul decat strategul sau de campanie si colaborator apropiat Eyal Arad, al carui nume a fost implicat, pret de un an, si in politica interna romaneasca. Eyal a devenit, pentru cateva luni, consilier electoral al lui Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM. O alta tinta a strategiei era ca populatia israeliana sa fie convinsa, prin acest demers disperat, ca nu e cazul sa se gandeasca la schimbarea conducerii statului!

×
Subiecte în articol: externe