x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi instructori de pilotaj, acuzaţi că au răpit un student chinez pentru a-l trimite înapoi în China

Doi instructori de pilotaj, acuzaţi că au răpit un student chinez pentru a-l trimite înapoi în China

29 Mai 2018   •   14:23
Doi instructori de pilotaj, acuzaţi că au răpit un student chinez pentru a-l trimite înapoi în China

Doi angajaţi de la o şcoală de zbor din nordul Californiei au fost arestaţi cu suspiciunea de răpire a unui student la pilotaj cu scopul de a-l trimite înapoi în China, potrivit autorităţilor, scrie The Guardian.

Managerul general de la IASCO Flight Training, Jonathan McConkey, şi asistenta sa, Kelsi Hoser, au fost luaţi în custodie vineri, la aeroportul din Redding, potrivit poliţiei.

Tianshu Shi, elev la şcoala de aviaţia, cu viză de student, are răni minore în urma răpirii.

McConkey şi Hoser au ajuns la apartamentul lui Shi în seara de 24 mai şi i-au spus că urmează să se întoarcă înapoi în China în dimineaţa următoare, a spus caporalul Rob Peterson de la poliţia din Redding. În ziua următoare, cei doi s-au întors la locuinţa tânărului şi i-au cerut să-şi facă bagajele.

“Eşti aici ilegal, ştii asta”, i-a spus femeia. “Dacă nu vii cu noi, mergi la închisoare”.

În timpul conversaţiei, McConkey a început să-l bruscheze pe tânărul student. Simţind că siguranţa îi este pusă în pericol, Shi a urcat în maşina celor doi, potrivit declaraţiilor făcute de colonelul Peterson.

Shi a devenit student al programului prin intermediul unei organizaţii care avea o înţelegere cu şcoala de aviaţie pentru a-i învăţa pe tinerii din China să piloteze, a spus Peterson pentru Los Angeles Times. Autoritatea Aviaţiei Civile din China a trimis aproximativ 180 de studenţi în cadrul programului, potrivit site-ului şcolii.

La un moment dat, în timpul incidentului, Shi a reuit să-şi alerteze fratele din Shanghai. Fratele lui Shi a sunat poliţia din Redding.

Hoser a spus poliţiştilor că voiau să-l trimită pe Shi înapoi în China pentru că engleza sa nu era suficient de bună pentru a comunica în siguranţă cu turnul de control.

×