x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi români, reținuți în Bulgaria, după ce autoritățile au găsit 70 de migranți într-un autocar

Doi români, reținuți în Bulgaria, după ce autoritățile au găsit 70 de migranți într-un autocar

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   22:37
Doi români, reținuți în Bulgaria, după ce autoritățile au găsit 70 de migranți într-un autocar
Sursa foto: politia de frontiera

Doi cetățeni români au fost reținuți duminică în Bulgaria, după ce autoritățile au găsit 70 de presupuși migranți într-un autocar pe o autostradă în apropierea orașului Sliven, informează Reuters.

Bulgaria a reținut duminică dimineața 70 de presupuși migranți ilegali într-un autocar aflat într-o parcare de pe o autostradă din apropierea orașului Sliven, în sudul țării.

Unii dintre aceștia au fost duși la spital din cauza epuizării, a anunțat poliția. Paisprezece dintre bărbați, care nu aveau documente, dar care au declarat că sunt de origine afgană, au fost trimiși la spital, iar trei dintre ei vor rămâne sub observație medicală până când își vor reveni.

Doi cetățeni români, dintre care unul era șoferul autocarului, au fost, de asemenea, reținuți, iar procurorii au deschis proceduri legale împotriva lor.

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranții din Orientul Mijlociu și Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană. Cei mai mulți nu intenționează să rămână în cel mai sărac stat membru al blocului comunitar, ci caută să ajungă în țări mai bogate din Europa de Vest.

Bulgaria și-a intensificat controalele la granițe pentru a combate afluxul tot mai mare de migranți și pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.

Bulgaria nu a fost admisă în spațiul Schengen ca urmare a votului din Consiliul JAI dat de Olanda și Austria.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bulgaria migranţi