x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angajaţii unui grup de presă din Franţa, în grevă din 18 ianuarie, şi-au SECHESTRAT şefii

Angajaţii unui grup de presă din Franţa, în grevă din 18 ianuarie, şi-au SECHESTRAT şefii

29 Ian 2014   •   13:27
Angajaţii unui grup de presă din Franţa, în grevă din 18 ianuarie, şi-au SECHESTRAT şefii

Doi şefi ai unui grup de presă regional din Franţa erau sechestraţi miercuri de peste 12 ore de către salariaţi care au protestat astfel împotriva dispoziţiilor unui plan social. Această modalitate de protest a devenit din ce în ce mai frecventă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi sunt secretarul general al grupului Centre France/La Montagne, Gilles Crémillieux, şi directorul resurselor umane, Jérome Rivière. Ei sunt sechestraţi la sediul cotidianului La République du Centre, în Saran.

Un purtător de cuvânt al salariaţilor, Christophe Bourdeau, a declarat în cursul nopţii că salariaţii au decis să-i reţină pe cei doi şefi în urma unei noi reuniuni cu sindicatele în timpul căreia nu s-au înregistrat progrese.

Cei doi şefi 'sunt blocaţi în sediu, fără violenţă', de aproximativ 25 de salariaţi, în principal personal tehnic, a mai spus Bourdeau, potrivit căruia caracterul paşnic al acţiunii a fost constatat de poliţie.

Salariaţii, în grevă din 18 ianuarie, protestează împotriva unei creşteri a unei prime propuse de conducere în cadrul unui plan social ce prevede închiderea tipografiei din Saran şi desfiinţarea a 78 de posturi. Conducerea a propus marţi seara creşterea acestei prime de la 7.000 la 7.500 euro, fapt perceput ca o adevărată provocare, a explicat sursa citată. Salariaţii cer 62.000 de euro. Din cauza acestei greve, cotidianul nu a mai apărut de 11 zile, în afară de ediţia sa duminicală. Grupul de presă Centre France/La Montagne deţine opt cotidiene şi 12 săptămânale, având 1.200 de angajaţi.

×