x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi soţi vegetarieni, judecaţi pentru moartea fiicei lor în vârstă de 11 luni

Doi soţi vegetarieni, judecaţi pentru moartea fiicei lor în vârstă de 11 luni

de Marina Constantinoiu    |    29 Mar 2011   •   15:02

Doi soţi vegetarieni sunt judecaţi începând de marţi, în nordul Franţei. Ei sunt acuzaţi că au provocat moartea fetiţei lor prin regimul alimentar pe care-l ţin, fără nici un fel de produs de origine animală, informează AFP.

Cei doi, suspectaţi de "lipsă de îngrijiri şi medicamente, urmată de moarte" după decesul fetiţei lor de 11 luni, sunt judecaţi într-un proces care va dura patru zile, la Amiens. Fetiţa, Louise, a murit acasă, la 25 martie 2008. Îngrijoraţi de starea copilului, părinţii au chemat ambulanţa, care n-a putut constata decât decesul fetiţei. Paloarea şi slăbiciunea bebeluşului i-au făcut să apeleze la serviciile medicale. Fetiţa avea doar 5,7 kg, faţă de media de 8 kg pentru această vârstă, fiind alăptată exclusiv cu lapte matern. Autopsia a pus în evidenţă o carenţă de vitamina A şi B12 care, potrivit specialiştilor, sporeşte sensibilitatea la infecţii şi s-ar datora "unui dezechilibru alimentar". "Carenţa de vitamina B12 ar putea fi în legătură cu regimul alimentar al mamei", în vârstă de 37 de ani, este de părere procurorul adjunct din Amiens.
Părinţii au adoptat regimul vegetarian după ce au văzut la televizor "o emisiune despre transportul animalelor la abator", spune avocatul mamei. Cei doi mai au o fată, astăzi în vârstă de 13 ani, care nu avea, în perioada când sora ei mai mică a murit, carenţele de care a suferit Louise. Foarte neîncrezători în medicina convenţională, ei preferau să-şi îngrijească cei doi copii după sfaturi din diverse cărţi.
"La vizita medicală efectuată când fetiţa avea nouă luni, n-au urmat sfatul medicului, care le-a recomandat internarea bebeluşului, cu bronşită şi pierdere serioasă în greutate", adaugă avocatul. Au preferat cataplasmele cu argilă şi varză, cum au citit în diverse publicaţii. "Sunt persoane care au citit ce nu trebuia în momentul nepotrivit", mai spune avocatul. Continuând să fie vegetarieni, părinţii "sunt conştienţi de greşeala pe care au făcut-o", arată avocatul tatălui.

Verdictul în cazul celor doi, Sergine şi Joel Le Moaligou, va fi dat vineri, cei doi riscând o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

×