x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a anunțat că va face apel la verdictul pronunțat joi

Donald Trump a anunțat că va face apel la verdictul pronunțat joi

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   19:29
Donald Trump a anunțat că va face apel la verdictul pronunțat joi

Donald Trump a declarat vineri că va face apel la verdictul de joi, care a făcut din el primul președinte american condamnat pentru o infracțiune, deși va trebui să aștepte până după pronunțarea sentinței, pe 11 iulie, înainte de a face acest pas, scrie Reuters.

Trump și-a repetat acuzațiile potrivit cărora procesul a fost o încercare de a împiedica revenirea sa la Casa Albă și a avertizat că acesta a arătat că niciun american nu este la adăpost de urmărirea penală motivată politic.

„Dacă îmi pot face asta mie, pot face asta oricui”, a spus Trump într-un discurs de 33 de minute. Aplaudat de susținători, Trump, candidatul republican la alegerile din 2024, nu a răspuns la nicio întrebare din partea reporterilor.

Un juriu format din 12 membri l-a găsit pe Trump vinovat joi de ascunderea, în documente, a unei plăți către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016. Fostul președinte voia ca aceasta să păstreze tăcerea despre o presupusă relaţie sexuală pe care ar fi avut-o cu el în 2006.

Sentința este stabilită pentru 11 iulie, cu câteva zile înainte ca Partidul Republican să-l nominalizeze oficial pe Trump pentru funcția de candidat pentru alegerile din 5 noiembrie. Trump a negat toate acuzațiile din proces și ar putea să facă recurs.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: donald trump apel verdict