x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump ar fi fost sfătuit să nu-l felicite pe Putin în cadrul convorbirii lor

Donald Trump ar fi fost sfătuit să nu-l felicite pe Putin în cadrul convorbirii lor

21 Mar 2018   •   19:01
Donald Trump ar fi fost sfătuit să nu-l felicite pe Putin în cadrul convorbirii lor

 Casa Albă încerca miercuri să îl identifice pe autorul unor stânjenitoare scurgeri de informaţii în presă potrivit cărora consilierii lui Donald Trump i-ar fi cerut, în zadar, să nu îl felicite pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea sa în funcţie, relatează AFP. 

Potrivit cotidianului The Washington Post, preşedintele american l-a felicitat marţi la telefon pe omologul său rus, în pofida unor avertizări din partea consilierilor săi, inclusiv a unei note ce indica explicit, cu majuscule, ''A NU-L FELICITA'' (pe Putin). 

Scandalul iese cu atât mai mult în relief cu cât climatul este deosebit de tensionat la Casa Albă, unde domneşte o atmosferă de suspiciune după valul de plecări şi demiteri din ultimele luni. 

Un responsabil american a declarat pentru AFP că se fac eforturi pentru identificarea autorului scurgerilor de informaţii, în timp ce un alt responsabil a sugerat o astfel de faptă ar putea fi ilegală dacă documentele în cauză sunt clasificate. 

''L-am felicitat pentru victoria sa electorală'', a povestit Trump marţi după-amiază din Biroul Oval, evocând convorbirea sa telefonică matinală cu Putin. Subliniind faptul că a fost ''o conversaţie foarte bună'', Trump a avansat ideea unei posibile viitoare întâlniri cu Putin. 

AFP comentează că atitudinea lui Trump faţă de Putin este atent urmărită de la sosirea sa la putere, în contextul unei anchete a procurorului special Robert Mueller, care încearcă să stabilească dacă a existat o complicitate între Moscova şi echipa magnatului imobiliar în timpul campaniei prezidenţiale.

AGERPRES

×