x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump declara: 'Nu sunt rasist'

Donald Trump declara: 'Nu sunt rasist'

15 Ian 2018   •   09:33
Donald Trump declara: 'Nu sunt rasist'

Preşedintele american Donald Trump susţine că nu este 'rasist', după ce în presă au apărut afirmaţii ale sale privind imigraţia provenită din 'ţări de rahat', declanşând un val de indignare în întreaga lume.

 

"Nu sunt rasist. Pot să vă spun că sunt persoana cea mai puţin rasistă pe care aţi intervievat-o vreodată", le-a transmis jurnaliştilor preşedintele american de la clubul său de golf de la West Palm Beach, în Florida, unde s-a întâlnit la un dineu cu liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor.

Trump a scris încă de vineri pe Twitter că "nu am vorbit niciodată rău de haitieni", după ce negase că ar fi folosit expresia 'ţări de rahat' pentru a califica Haiti şi alte state în timpul unei recente reuniuni privind imigraţia. "Limbajul pe care l-am folosit în timpul reuniunii a fost dur, însă nu am folosit asemenea cuvinte", a asigurat miliardarul pe Twitter într-o formulă alambicată.

Câteva minute mai târziu insa, senatorul democrat Dick Durbin, prezent la reuniune, a sustinut că preşedintele a folosit cu adevărat 'de mai multe ori' expresia injurioasă. "De ce toate aceste persoane provenite din ţări de rahat vin aici?", ar fi afirmat Trump, conform Washington Post, care a citat mai multe surse anonime.

Potrivit acestora, Trump făcea referire la ţări din Africa, precum şi la Haiti şi Salvador, explicând că SUA ar trebui mai curând să primească cetăţeni norvegieni. Tot duminică, Trump a afirmat că încearcă să încheie un acord privind imigraţia, dar că adversarii săi democraţi nu sunt de nici un folos în acest dosar.

"Suntem pregătiţi, dornici şi capabili să obţinem un acord privind DACA", a spus el. Programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrival), moştenit de la administraţia Barack Obama, permite unui număr de 690.000 de imigranţi să lucreze şi să studieze în SUA în legalitate, deşi au intrat ilegal în SUA când erau minori.

"Nu cred că democraţii vor să fie semnat. Oamenii vizaţi de DACA trebuie să ştie că democraţii nu vor să îl semneze", a subliniat Trump. În septembrie 2017, Trump a abrogat programul şi a dat termen Congresului până la 5 martie 2018 să găsească un compromis, relateaza agerpres.

×