x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, inculpat în ancheta privind plăţi efectuate în campania electorală. Echipa fostului președinte contestă vehement decizia

Donald Trump, inculpat în ancheta privind plăţi efectuate în campania electorală. Echipa fostului președinte contestă vehement decizia

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   07:04
Donald Trump, inculpat în ancheta privind plăţi efectuate în campania electorală. Echipa fostului președinte contestă vehement decizia
Sursa foto: Hepta

Fostul preşedinte american Donald Trump, care şi-a anunţat candidatura în scrutinul prezidenţial din 2024, a fost pus sub acuzare de o instanţă judiciară din oraşul New York într-un caz privind plaţi ilegale făcute în campania electorală din 2016.

Unul dintre avocaţii lui Donald Trump a anunţat că a fost înştiinţat despre decizia de inculpare luată de juriul unei instanţe judiciare din Manhattan. Fostul preşedinte este acuzat de presupusa furnizare de informaţii false despre plăţi ilegale efectuate în campania electorală din 2016 către o femeie care pretindea că a avut o relaţie cu el, informează agenţia The Associated Press.

Donald Trump a afirmat că ar putea fi plasat în arest preventiv în această investigaţie.

Procurorul Alvin Bragg, din Manhattan, a efectuat o investigaţie privind o plată de 130.000 de dolari efectuată de Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu Donald Trump în urmă cu zece ani, dar Trump a negat acest lucru.

Ce spune echipa lui Trump?

 Avocaţii fostului preşedinte american Donald Trump şi echipa de campanie a acestuia au respins vehement decizia de inculpare, condamnând ceea ce consideră a fi utilizarea instituţiilor în disputele politice.

"Preşedintele a fost inculpat. Nu a comis niciun delict. Vom contesta puternic în instanţă această inculpare cu caracter politic", au declarat Susan Necheles şi Joseph Tacopina, avocaţii lui Donald Trump.

"Aceasta nu este o inculpare pentru o infracţiune. Nu există nicio infracţiune. În schimb, această veste reprezintă inculparea unei naţiuni eşuate. Preşedintele Trump promite încheierea paşnică a războiului din Ucraina, destructurarea statului paralel şi plasarea Americii pe primul loc. Elitele politice şi cercurile de putere au transformat în armă sfera structurilor guvernamentale pentru a încerca să îl oprească. Vor eşua", a reacţionat echipa de campanie electorală a lui Trump, conform postului NBC News.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

(sursa: Mediafax)

×