x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: "Dacă aş fi fost eu preşedinte, războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată." Cum ar rezolva conflictul în 24 de ore

Donald Trump: "Dacă aş fi fost eu preşedinte, războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată." Cum ar rezolva conflictul în 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   18:30
Donald Trump: "Dacă aş fi fost eu preşedinte, războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată." Cum ar rezolva conflictul în 24 de ore
Sursa foto: Hepta

Ex-președintele american Donald Trump spune că războiul din Ucraina nu ar fi avut loc dacă ar fi rămas la Casa Albă și cere detensionarea conflictului, în mai multe filmări date publicității, scrie EFE.

''Dacă aş fi fost eu preşedinte, războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată. Nici într-un milion de ani. Dar chiar şi acum, dacă aş fi eu preşedinte, aş putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil care se intensifică rapid'', a spus acesta, cerând reducerea tensiunilor și încheierea păcii.

''Trebuie să punem capăt acestui război ridicol şi să cerem pace în Ucraina acum, înainte ca situaţia să se înrăutăţească'', insistă Trump.

Totodată, fostul președinte republican îl acuză pe rivalul său democrat, Joe Biden, că face ''ceea ce acum 10 luni spunea că ar provoca cel de-al Treilea Război Mondial, trimite tancuri americane în Ucraina''.
''Slăbiciunea şi incompetenţa lui Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear'', avertizează acesta.

El mai precizează că atunci când va fi preşedinte, Statele Unite vor fi din nou o ţară puternică. ''Acum doi ani şi jumătate mulţi ne respectau.''

Donalt Trump are 76 de ani și a fost președinte în perioada 2017-2021. El vrea să candideze din nou pentru Casa Albă în 2024. A pierdut alegerile în fața lui  Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, pe care însă nu renunță să le conteste.

Afirmațiile sale vin în contextul livrărilor masive de armament Ucrainei din partea SUA și NATO, a sancțiunilor occidentale impuse Moscovei după invadarea Ucrainei, care au generat o criză economică globală dar par să afecteze mai puțin Rusia, care înregistrează venituri din exporturi similare cu cele dinainte de război, reorientându-și comerțul spre Asia. 


 

×
Subiecte în articol: donald trump razboi ucraina Rusia sua