x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump vrea să candideze pentru preşedinţia Statelor Unite

Donald Trump vrea să candideze pentru preşedinţia Statelor Unite

06 Oct 2010   •   00:00
Donald Trump vrea să candideze pentru preşedinţia Statelor Unite

Cel mai cunoscut "mogul" din domeniul imobiliarelor din America, Donald Trump, şi-a exprimat de curând intenţia de a candida, în viitorul apropiat, la alegerile pentru preşedinţia Americii.



În ciudat opoziţiei de dreapta care se manifestă tot mai puternic împotriva preşedintelui Barack Obama şi a colegilor săi de la putere, nu s-au manifestat, încă, posibili candidaţi pentru următoarele alegeri prezidenţiale.

Întrebat despre această posibilă intenţie a sa, miliardarul a răspuns, în cadrul unui matinal televizat, că deşi este întrebat de ani de zile acest lucru, acum este cu adevărat prima oară când se gândeşte la el ca viitor preşedinte al Statelor Unite.

"Nu ştiu dacă voi face acest lucru, încă. Este foarte probabil să nu îl fac, însă ceea ce pot spune cu certitudine este că iau asta în considerare. Cineva trebuie să facă ceva. Pierdem teritoriu, iar ţara nu va progresa în nici un fel daca nu se va face ceva urgent", a declarat Trump pentru The Telegraph.

O nominalizare timpurie a viitorilor candidaţi pentru conducerea Americii îi include pe Mitt Romney, care a s-a aflat la o distanţă foarte mică faţă de John McCain la alegerile din  2008 şi Sarah Palin, considerată o eroină a doctrinei conservatoare. De asemenea, un nou val de senatori şi guvernatori locali puţin cunoscuţi de publicul american şi extern.

Actorul şi regizorul Warren Beaty a luat în considerare la modul cel mai serios preluarea unui post în fruntea partidului democrat al SUA în 2000, întrucât considera că preferaţii lui, Al Gore şi Sen Bill Bradley, nu erau suficient de liberali.

Anul trecut, Alec Baldwin şi-a exprimat public dorinţa de a candida pentru funcţia de senator la statului Connecticut, în ciuda faimoasei înregistrări dată presei, în care acesta ţipa şi înjura un copil de 11 ani.

×
Subiecte în articol: externe