x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două bănci ruseşti s-au judecat pentru dreptul de a folosi o varză în campaniile publicitare

Două bănci ruseşti s-au judecat pentru dreptul de a folosi o varză în campaniile publicitare

16 Sep 2010   •   00:00

Băncile ruseşti SKB şi Trust au ajuns în faţa justiţiei pentru dreptul de a folosi în campaniile publicitare din sectorul bancar imaginea verzei de Savoia, conflictul fiind câştigat de SKB, care va primi şi daune de aproape 10.000 de dolari, potrivit cotidianului Kommersant, citat de RIA Novosti.



O curte de arbitraj din Rusia a acordat SKB dreptul exclusiv de a folosi leguma în campaniile publicitare şi a cerut băncii Trust, care a început recent să utilizeze pentru promovare o varză de Savoia, să plătească daune de 300.000 de ruble (9.700 de dolari).

În 2006, SKB a înregistrat imaginea verzei de Savoia, foarte populară în Rusia, la biroul de patente şi mărci, Rospatent. SKB s-a declarat mulţumită de decizia curţii, spre deosebire de Trust.

"Dreptul asupra verzei, care este un produs al naturii, nu poate aparţine unei singure entităţi legale, pentru că această entitate nu a creat-o", au afirmat reprezentanţii Trust.

Într-un caz similar aflat pe rolul instanţei din Rusia, banca Orient Express a reclamat instituţia de credit Russian Capital pentru folosirea cuvântului Crăciun, pentru care Orient deţine drepturi exclusive de utilizare. Audierea plângerii va avea loc la 24 septembrie.

×
Subiecte în articol: externe