x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două dintre victimele atacului armat din Bruxelles sunt turişti israelieni (oficial)

Două dintre victimele atacului armat din Bruxelles sunt turişti israelieni (oficial)

de Agerpres    |    25 Mai 2014   •   09:17

Două dintre victimele atacului armat de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, soldat cu trei morţi şi un rănit grav, sunt turişti israelieni, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, fără a le preciza identitatea.

'Avem încredere în autorităţile belgiene, în special în justiţie şi poliţie, pentru a face lumină asupra acestei crime oribile', a spus purtătorul de cuvânt, Yigal Palmor, citat de France Presse.

Atacul armat de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles este rezultatul 'incitării la ură permanentă' contra evreilor şi Israelului, a declarat sâmbătă seara primul ministru israelian Benjamin Netanyahu.

'Vom continua să auzim calomnii şi minciuni contra statului Israel pe teritoriul european în timp ce crimele împotriva umanităţii şi actele mortale comise în regiunea noastră sunt ignorate sistematic', a acuzat Netanyahu într-un comunicat, citat de AFP.

'Răspunsul nostru la această ipocrizie este întotdeauna de a stabili adevărul şi continua o luptă neîncetată împotriva terorismului', a adăugat primul ministru.

Două femei şi un bărbat şi-au pierdut viaţa sâmbătă după-amiază în atacul armat din centrul Bruxellesului, provocând un şoc imens în rândul comunităţii evreieşti şi în întregul regat, în ajunul unor importante alegeri legislative şi alegeri europene.

×