x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două trenuri de călători s-au ciocnit în Bulgaria

Două trenuri de călători s-au ciocnit în Bulgaria

04 Oct 2010   •   00:00

Aproximativ 15 persoane au fost rănite, în această dimineaţă, după ce un tren care se deplasa pe ruta Belgrad-Sofia, având la bord 90 de pasageri, s-a ciocnit cu un al tren, în vestul Bulgariei, în apropiere de frontiera cu Serbia.



"Sunt 15 răniţi, dintre care doi grav, probabil mecanicii trenurilor", a declarat ministrul adjunct de Interne, Veselin Vucikov, estimând că "numărul răniţilor riscă să crească".

"Accidentul s-a produs probabil în urma unei erori a şefilor de gară" din Dragoil şi Dragoman, între care "cele două trenuri au intrat în coliziune frontală", a declarat directorul căilor ferate Pencio Popov pentru televiziunea naţională, anunţă AFP, citată de Mediafax.

Al doilea tren transporta personal de la gara frontalieră Dragoman. Conducerea căilor ferate a trimis un autobuz pentru preluarea pasagerilor.

Căile ferate bulgare duc lipsă de echipamente moderne şi mijloace financiare. Cablurile de semnalizare în gări sunt adeseori furate de hoţi care extrag din ele firele de cupru pentru a le vinde.

×
Subiecte în articol: externe