x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dracula, vampirul No. 1

Dracula, vampirul No. 1

de Sînziana Stancu    |    22 Aug 2010   •   00:00

Chiar dacă "Twilight" este numărul 1 în topurile celor mai vizionate producţii cinematografice cu vampiri, când vine vorba despre personaje, Dracula domină clasamentul internaţional.



Contele transilvănean este de departe cel mai popular vampir al tuturor timpurilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de revista de ficţiune SFX, informează The Telegraph.

Rolul memorabil al jovialului vampir de pe plaiurile noastre a fost interpretat de actorul britanic Christopher Lee în mai multe producţii Hammer începând din 1958 şi reactualizat de Gary Oldman în 1992.  După Dracula, în topul popularităţii se află vampirul Spike, interpretat de James Marsters, protagonistul serialului american de televiziune "Buffy, spaima vampirilor". Pe locul al treilea în top se află vampirul Angel, din acelaşi serial. Celelalte locuri în topul celor mai populari vampiri sunt ocupate, în ordine, de John Mitchell ("Being Human"), Drusilla ("Buffy"), Eric Northman ("True Blood"), Mick St John ("Moonlight"), Selene ("Underworld"), Count Duckula ("Count Duckula") şi Darla ("Buffy").

×
Subiecte în articol: externe