x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drone ucrainene pe teritoriul Rusiei: O bază militară de lângă Volgograd a fost atacată

Drone ucrainene pe teritoriul Rusiei: O bază militară de lângă Volgograd a fost atacată

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   19:45
Drone ucrainene pe teritoriul Rusiei: O bază militară de lângă Volgograd a fost atacată

Dronele de atac ale Ucrainei au lansat un atac de mare amploare în Rusia, joi dimineață, vizând baza aeriană militară Marinovka, din regiunea Volgograd, la aproximativ 72 de kilometri vest de capitala regională.

O serie de drone de atac ucrainene au lansat un atac masiv în Rusia, miercuri dimineață și au vizat baza aeriană militară Marinkov, din regiunea Volgograd, la aproximativ 72 de kilometri vest de capitala regională și la aproximativ 440 de kilometri de zona de conflict din Ucraina.

Surse locale rusești au raportat cel puțin 12 explozii în apropierea bazei aeriene ruse, urmate de incendii.

Datele din satelit de la NASA FIRMS au confirmat incendiile în zonele unde sunt staționate aeronavele Su-34 și Su-24, precum și la un depozit de muniții și un depozit de combustibil.

Localnicii au distribuit o serie de videoclipuri în care se putea vedea amploarea atacului.

„Treisprezece drone au fost doborâte peste regiunea Volgograd, patru peste regiunea Belgorod, două peste regiunea Voronezh și câte una peste regiunile Bryansk și Kursk”, au declarat surse din ministerul rus al Apărării.

Guvernatorul regiunii Volgograd, Andrey Bacharov, a confirmat, la rândul său, atacul cu drone asupra unei instalații militare din regiune.

„Forțele de apărare aeriană ale Ministerului Apărării au respins un atac cu drone pe teritoriul Regiunii Volgograd, din zona Marinovka, majoritatea fiind distruse”, a mai spus oficialul rus.

Ucraina nu a comentat atacul până în acest moment.

Canalul rusesc de Telegram Astra a raportat inițial că locuitorii din Kalach-na-Donu au anunțat un atac cu drone și un incediu ce a survenit ulterior.

Ulterior, Astra a împărtășit un mesaj audio obținut de la un localnic: „Ni s-a spus să ne strângem actele și că ar putea exista o evacuare”.

Mai mult, localnicii au raportat că de la aerodromul militar Marinovka, din Oktyabrsky, se puteau vedea flăcări.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drone ucraina Rusia atac volgograd