x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După ce a dat lovitura de stat, junta militară din Thailanda dedică balade pe YouTube poporului

După ce a dat lovitura de stat, junta militară din Thailanda dedică balade pe YouTube poporului

09 Iun 2014   •   20:45
După ce a dat lovitura de stat, junta militară din Thailanda dedică balade pe YouTube poporului
Sursa foto: youtube.com

“Să redăm fericirea Thailandei”, cântec scris de şeful juntei militare thailandeze, a fost ascultat de circa 200.000 de ori pe YouTube. Este un nou exemplu al propagandei regimului militar, care a restrâns puternic libertăţile individuale, relatează AFP.

Balada difuzată vineri de Orchestra armatei terestre, care o propune spre descărcare pe site-ul său internet, avea luni aproape 150.000 de vizualizări pe un link YouTube şi alte mii pe organe de presă thailandeze. “Naţiunea face faţă pericolelor”, “Vrem să fim cei care intervin la timp”, “Fericirea va reveni în Thailanda” sunt câteva exemple din textul scris de generalul Prayut Chan-O-Cha, care a preluat puterea pe 22 mai.

De la lovitura de stat, junta militară a limitat puternic libertăţile civile şi democratice şi a exclus ideea unor alegeri înainte de un an, declanşând criticile comunităţii internaţionale. Confruntată cu manifestaţii împotriva loviturii de stat, armata a lansat o campanie destinată “să readucă fericirea poporului”, organizând mai ales la Bangkok concerte, mese gratuite şi alte activităţi distractive. Unii experţi consideră că este o operaţiune strict propagandistică.

Colonelul Krisada Sarika din orchestra armatei a spus vineri că generalul l-a chemat şi i-a cerut să pună pe muzică un text “scris cu mâna lui”. “Voia un cântec pe care oamenii să îl asculte şi să se iubească din nou”, a adăugat el.

Cântecul lui Prayut a primit pe YouTube semne de apreciere şi multe comentarii pozitive, dar şi critici. “Ar trebui să încercaţi să organizaţi alegeri şi să îi întrebaţi pe oameni ce vor”, arată un internaut, denunţând faptul că “un grup este făcut fericit în timp ce altul este brutalizat”.



×
Subiecte în articol: thailanda