x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După doi ani şi jumătate de la naufragiu, Costa Concordia pluteşte din nou (VIDEO)

După doi ani şi jumătate de la naufragiu, Costa Concordia pluteşte din nou (VIDEO)

15 Iul 2014   •   11:13
După doi ani şi jumătate de la naufragiu, Costa Concordia pluteşte din nou (VIDEO)
Sursa foto: ALESSANDRO DI MEO/EPA

Pachebotul Costa Concordia, naufragiat în 2012 în apropierea insulei italiene Giglio, a fost repus pe linia de plutire. A fost nevoie de aproximativ opt ore pentru ca nava de 115.000 de tone să fie ridicată câţiva metri, relatează Antena3. Urmează ca Pachebotul să fie tractat până în portul Genova, unde va fi dezmembrat.

Uriaşa navă a fost ridicată la suprafaţă după ce echipele care se ocupă de operaţiune au pompat aer în încăperile montate anul trecut de jur împrejurul pachebotului.

În septembrie anul trecut, Costa Concordia a fost scoasă la suprafaţă,în cadrul unei operaţiuni care a durat 19 ore şi a costat peste 600 de milioane de euro. Costurile totale ale operaţiunii sunt însă mult mai mari.

Citeşte şi 13 Apocalipse pe care le-am ratat şi încă una, care va veni

32 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi patru mii de pasageri, printre care şi 56 de români, au fost evacuaţi în urma naufragiului navei Costa Concordia. Vasul a eşuat acum doi ani şi jumătate pe coasta vestică a peninsulei italiene, când căpitanul a navigat prea aproape de ţărm. La scurt timp după naufragiu el a fost inculpat şi este în continuare judecat.

×