x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ebola loveşte în Guineea: 59 de oameni au murit în ultima lună, autorităţile se declară depăşite de situaţie

Ebola loveşte în Guineea: 59 de oameni au murit în ultima lună, autorităţile se declară depăşite de situaţie

23 Mar 2014   •   08:09
Ebola loveşte în Guineea: 59 de oameni au murit în ultima lună, autorităţile se declară depăşite de situaţie

Guineea a fost lovită de o epidemie de Ebola care a provocat, doar în ultima lună, moartea a 59 de oameni. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii din această ţară. Focarul de febră hemoragică a apărut în sud-estul ţării, iar autorităţile se declară complet depăşite de situaţie.

"Este într-adevăr vorba despre Ebola. Un laborator din Lyon (Franţa) a confirmat această informaţie", a declarat Damantang Albert Camara pentru Reuters.

6 din cele 12 eşantioane trimise spre a fi analizate au ieşit pozitive pentru Ebola, a spus şi medicul Sakoba Keita.

"În cursul zilei de vineri, am avut primele rezultate venite de la Lyon, care anunţau prezenţa virusului Ebola ca fiind la originea acestei epidemii de febră, in principal în Guineea forestieră", a precizat medicul Keita.

Primul caz de îmbolnăvire cu Ebola a apărut prima oară în 1976, în centrul Africii. Virusul are o perioadă de incubaţie cuprinsă între două şi 21 de zile, iar boala se manifestă prin apariţia bruscă a unei febre puternice, diaree, vărsături şi o oboseală pronunţată.

×
Subiecte în articol: ebola guineea focar febra boala letala