x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ebola: Medicul îngrijit la New York s-a vindecat. În SUA s-a mai descoperit nici un alt caz

Ebola: Medicul îngrijit la New York s-a vindecat. În SUA s-a mai descoperit nici un alt caz

11 Noi 2014   •   09:09
Ebola: Medicul îngrijit la New York s-a vindecat. În SUA s-a mai descoperit nici un alt caz

Medicul american Craig Spencer, internat la New York după ce a contractat virusul Ebola în Guineea, s-a vindecat și va putea părăsi spitalul marți, a anunțat luni primăria orașului, potrivit AFP.

Odată cu vindecarea sa, pe teritoriul Statelor Unite nu mai există alt caz de Ebola.

"După un tratament riguros și o baterie de teste, doctorul Craig Spencer, pacientul tratat pentru Ebola la spitalul Bellevue, a fost declarat vindecat", a explicat municipalitatea într-un comunicat.

"Doctorul Spencer nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea publică și va putea părăsi spitalul marți, 11 noiembrie", adaugă documentul.

Pacientul împreună cu primarul orașului New York, Bill de Blasio, vor face o declarație presei în cursul dimineții.

Craig Spencer, în vârstă de 33 de ani, a fost internat la spitalul Bellevue din Manhattan pe 23 octombrie, după ce a resimțit simptomele virusului, care a ucis aproape 5.000 de persoane, în special în Africa de Vest. Ulterior, un test a dezvăluit că suferă de boala în cauză.

Fără îndoială, medicul a contractat virusul în Guineea unde lucra pentru ONG-ul Medici fără Frontiere (MSF) în cadrul luptei împotriva epidemiei.

Este vorba despre singurul pacient care mai era tratat pentru Ebola în Statele Unite, unde virsul a provocat moartea unei persoane în octombrie, și anume liberianul Thomas Eric Duncan, aflat sub îngrijire într-un spital din Dallas, în Texas.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia s-a soldat până în prezent cu aproape 5.000 de morți, majoritatea în Guineea, Sierra Leone și în Liberia. 

×
Subiecte în articol: ebola