x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angajaţii din spitalul spaniol în care o asistentă a fost infectată cu Ebola se plâng că au lucrat cu un echipament necorespunzător

Angajaţii din spitalul spaniol în care o asistentă a fost infectată cu Ebola se plâng că au lucrat cu un echipament necorespunzător

07 Oct 2014   •   16:09
Angajaţii din spitalul spaniol în care o asistentă a fost infectată cu Ebola se plâng că au lucrat cu un echipament necorespunzător

Angajaţii spitalului din Spania în care o asistentă a fost infectată cu Ebola s-au plâns că au fost nevoiţi să lucreze cu echipamente care nu îndeplineau standardele necesare de siguranţă când vine vorba de această boală.

Angajaţii nu au făcut însă o plângere oficială, informaţia venind de la surse anonime din spital, citate de Reuters.

Asistenta infectată îl tratase pe preotul Manuel Garcia Viejo, de 69 de ani, care a murit de Ebola pe 25 septembrie. Preotul lucrase ca misionar în Sierra Leone, fiind adus în Spania, în suburbia Alcorcon a oraşului Madrid pentru tratament.

Ministerul Sănătăţii din Spania a confirmat că asistena medicală este ţinută în carantină şi că, excepând febra, nu are alte simptome. 

Asistenta, al cărui nume nu a fost făcut public, a început să se resimtă pe 30 septembrie, în timp ce era în vacanţă.

Autorităţile spaniole încearcă acum să testeze toate persoanele care au intrat în contact cu aceasta.

Epidemia de Ebola a ucis până acum peste 3.400 de oameni, fiind cea mai gravă epidemie de Ebola înregistrată vreodată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii reaminteşte că virusul Ebola se transmite "prin contact fizic direct cu lichide corporale infectate, cele mai periculoase fiind sângele, fecalele sau voma".

Virusul se poate transmite şi prin lapte, urină sau spermă. Un bărbat care a supravieţuit bolii poate transmite în continuare virusul prin spermă timp de aproximativ 70 de zile.

Saliva şi lacrimile ar putea prezenta de asemenea un risc de infectare, deşi dovezile nu sunt încă concludente în acest sens.

×
Subiecte în articol: ebola ebola spania