x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Economia Italiei a crescut mai repede decât estimările în trimestrul al doilea

Economia Italiei a crescut mai repede decât estimările în trimestrul al doilea

29 Iul 2022   •   21:10
Economia Italiei a crescut mai repede decât estimările în trimestrul al doilea
Sursa foto: Unsplash.com

Economia Italiei a crescut cu 1,0% în al doilea trimestru al anului față de precedentele trei luni, potrivit datelor preliminare publicate vineri, o creștere mai puternică decât estimările, pe fondul efectelor potrivnice create de războiul din Ucraina, scrie Reuters.

În ritm anual, în trimestrul al doilea, produsul intern brut al celei de-a treia mari economii din zona euro a crescut cu 4,6%, potrivit ISTAT.

Analiștii intervievați de Reuters prevăzuseră o creștere de 0,3% în ritm trimestrial și de 3,7% în ritm anual.

Datele de vineri au urmat unei creșteri trimestriale de 0,1% în primele trei luni ale anului și unui salt de 6,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

A fost al șaselea trimestru consecutiv de creștere în Italia.

Italia, la fel ca o mare parte din restul Europei, se confruntă cu condiții economice din ce în ce mai dificile, invazia Rusiei în Ucraina făcând să crească costurile energiei și sporind incertitudinea pentru întreprinderi.

Guvernul și-a revizuit în aprilie în scădere prognoza de creștere economică pentru 2022 la 3,1%, de la o proiecție de 4,7% făcută în septembrie anul trecut. Fondul Monetar Internațional a estimat săptămâna aceasta că PIB-ul italian va crește cu 3,0% în acest an, față de o creștere medie de 2,6% în întreaga zonă euro.

Cu toate acestea, odată cu revenirea instabilității politice în Italia după prăbușirea, săptămâna trecută, a guvernului de uniune națională al premierului Mario Draghi, economia ar putea cunoaște un sfârșit de an problematic. Datele publicate la începutul acestei săptămâni au arătat că moralul atât în rândul întreprinderilor, cât și al consumatorilor a scăzut în iulie.

(sursa: Mediafax)

×