x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful diplomației germane pledează pentru reducerea tensiunilor israeliano-palestiniene

Șeful diplomației germane pledează pentru reducerea tensiunilor israeliano-palestiniene

15 Noi 2014   •   19:15
Șeful diplomației germane pledează pentru reducerea tensiunilor israeliano-palestiniene

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a pledat, sâmbătă, la Ramallah, pentru o revenire la negocierile de pace, salutând eforturile recente pentru stoparea violențelor care au zguduit Israelul și teritoriile palestiniene, în special Ierusalimul, informează AFP.

'Nu este pentru moment locul și nici condițiile necesare pentru reluarea negocierilor și, cel mai important lucru este acum calmarea tensiunilor', a spus Steinmeier. Însă, a insistat el, 'nu există o altă alternativă decât negocierile pentru a se ajunge la soluția a două state și a unui stat palestinian care să trăiască în pace și securitate alături de Israel', a afirmat șeful diplomației germane.

Frank-Walter Steinmeier, care se va întâlni duminică cu liderii israelieni, și-a început vizita la Ramallah, în Cisiordania, unde s-a întâlnit cu președintele palestinian Mahmoud Abbas și cu ministrul de externe Riyad Al-Maliki.

Potrivit agenției palestiniene Wafa, Abbas a denunțat 'escaladarea periculoasă a guvernului israelian la Ierusalim și în special pe Esplanada Moscheilor', unde au izbucnit recent violențe după ce extremiști evrei și-au cerut dreptul de a se putea ruga în acest locaș sfânt musulman, sacru de asemenea pentru evrei, care îl denumesc Muntele Templului.

Vizita șefului diplomației germane are loc în momentul în care palestinienii sărbătoresc ziua lor națională: în urmă cu exact 26 de ani, Congresul Național Palestinian (CNP) proclama în mod simbolic la Alger un stat palestinian independent în cadrul frontierelor din 1967 cu Yasser Arafat în funcția de președinte. 

×