x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul temutului El Chapo, Ovidio Guzmán-López, capturat în Mexic. Val de violențe ale cartelurilor în Sinaloa, după arestul din Culiacán   

Fiul temutului El Chapo, Ovidio Guzmán-López, capturat în Mexic. Val de violențe ale cartelurilor în Sinaloa, după arestul din Culiacán   

de Andreea Tiron    |    06 Ian 2023   •   08:45
Fiul temutului El Chapo, Ovidio Guzmán-López, capturat în Mexic. Val de violențe ale cartelurilor în Sinaloa, după arestul din Culiacán   
Sursa foto: Twitter

Trei membri ai forțelor de securitate au murit în confruntări în statul Sinaloa, după arestarea unui fiu al celebrului rege mexican al drogurilor „El Chapo”.

Ovidio Guzmán-López - despre care se crede că a rămas la conducerea fostului cartel al tatălui său - a fost capturat în Culiacán și transferat în Mexico City.

Potrivit BBC, membrii grupării conduse de cel supranumit El Raton au blocat drumurile, au incendiat vehicule si au atacat un aeroport local.

S-au tras focuri de arme asupra a două avioane, unul chiar în timp ce se pregătea să decoleze.

Peste 100 de zboruri au fost anulate pe trei aeroporturi din Sinaloa.

Guvernatorul statului a declarat că 18 persoane au fost internate la spital.

Guzmán-López – supranumit „Șoarecele” – este acuzat că a condus o facțiune a celebrului cartel al tatălui său din Sinaloa, una dintre cele mai mari organizații de trafic de droguri din lume.

Celebrul Joaquín „El Chapo” Guzmán ispășește o pedeapsă cu închisoare pe viață în SUA, după ce a fost găsit vinovat în 2019 de trafic de droguri și spălare de bani. Procesul său a dezvăluit unele dintre detaliile brutale ale modului în care funcționează cartelurile de droguri din Mexic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

 

×