x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectele devastatoare El Nino: Australia se pregătește pentru ciclonul tropical Megan

Efectele devastatoare El Nino: Australia se pregătește pentru ciclonul tropical Megan

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2024   •   12:40
Efectele devastatoare El Nino: Australia se pregătește pentru ciclonul tropical Megan
Sursa foto: Hepta

Locuitorii din unele părți ale Teritoriului de Nord și ale statului Queensland din Australia au fost îndemnați duminică să se pregătească pentru un ciclon tropical care se preconizează că va ajunge pe uscat în următoarele zile.

Megan, un ciclon de categoria a doua care se află în Golful Carpentaria, cu rafale de vânt de până la 155 km/h, ar urma să traverseze coasta luni sau marți dimineața devreme ca un „ciclon tropical sever”, a declarat meteorologii.

Australia se confruntă cu un fenomen meteorologic El Nino, care se atenuează în prezent și care este asociat în mod obișnuit cu fenomene extreme precum cicloane, incendii, secete și valuri de căldură.

Furtuni cu rafale de vânt de 110 km/h au măturat deja îndepărtatul Groote Eylandt, în largul Ținutului Arnhem din Teritoriul de Nord, la aproximativ 653 km est de capitala teritoriului, Darwin, potrivit meteorologilor citați de Reuters. Era probabil ca Megan să se intensifice la categoria trei mai duminică, a declarat meteorologul, îndemnându-i pe cei din zona de avertizare să își pregătească proprietățile pentru vânturi puternice.

Ciclonii de categoria a doua se află la trei trepte distanță de cel mai periculos și pot provoca daune semnificative copacilor, caravanelor și culturilor și pot rupe bărci din ancorele lor. Ciclonii de categoria trei provoacă, de obicei, daune mai grave la case, magazine și alte clădiri.

În ianuarie, Queensland a fost lovit de ciclonul tropical Kirrily, al doilea ciclon tropical din zonă din decembrie, când ciclonul Jasper a provocat pagube regionale extinse, inclusiv în orașele de coastă din apropierea Marii Bariere de Corali.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: el nino ciclon tropical megan