x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eliberare frauduloasă de permise auto pentru români la Dublin

Eliberare frauduloasă de permise auto pentru români la Dublin

04 Oct 2010   •   00:00

Permise auto irlandeze eliberate fraudulos unor români, printr-o filieră albaneză. Acesta este, în linii mari, scenariul unei anchete declanşate de Consiliul Oraşului Dublin (COD) împotriva a doi oficiali irlandezi, transmite site-ul Tribune.ie, citat de Mediafax.



Funcţionarii au recunoscut că au primit bani pentru preschimbarea frauduloasă a unor permise de conducere în cazul mai multor români şi albanezi, acuzaţii primind aproximativ 1.500 de lire sterline pentru fiecare permis rezolvat.

Potrivit sursei citate, la COD a fost demarat un audit intern referitor taxele pentru autoturisme, verificare ce a scos la iveală nereguli în cazul a peste 150 de permise de conducere irlandeze eliberate publicului.

Două angajate ale COD erau cele care asigurau aranjamentele, ele reuşind să strângă 225.000 de lire sterline, până la momentul în care au recunoscut faptele.

Potrivit publicaţiei irlandeze, auditul de rutină a scos la iveală faptul că un permis fals de conducere din România a fost preschimbat cu un permis valabil irlandez. Investigaţiile ulterioare au relevat faptul că un număr neobişnuit de mare de permise de conducere internaţionale, majoritatea provenind din România şi Albania, eu fost preschimbate cu permise valabile irlandeze.

Ancheta a mai stabilit până la acest moment că totodată s-au mai stabilit şi o serie nepermisă de privilegii în cadrul permiselor false, precum pentru autovehiculele de categoria dubiţă sau autovehicule cu remorcă articulată, fără ca posesorii lor să fi dat examenele pentru obţinerea acestor beneficii, mai notează sursa citată.

Autorităţile irlandeze suspectează că în spatele întregii activităţi infracţionale stă o grupare albaneză care a trimis persoanele interesate la oficialii irlandezi pentru a trata direct cu aceştia în vederea obţinerii permiselor valide.

×
Subiecte în articol: externe