x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emily O’Reilly, Ombudsman European

Emily O’Reilly, Ombudsman European

16 Dec 2014   •   17:15
Emily O’Reilly, Ombudsman European

Parlamentul European a reales-o pe Emily O’Reilly, actualul Ombudsman European, pentru legislatura 2014-2019. Procedura de alegere a fost prin vot secret, 569 de deputaţi votând “pentru”. Irlandeza Emily O’Reilly a fost aleasă pentru prima dată în funcţia de Ombudsman la 3 iulie 2013, în urma pensionării predecesorului său. Pentru votul de marţi, ea a fost singurul candidat.
Sarcina Ombudsmanului este de a investiga plângerile legate de administrarea defectuoasă a instituţiilor europene. Plângerile pot fi trimise de cetăţeni UE, rezidenţi ai statelor membre, oameni de afaceri şi asociaţii cu biroul în UE. În 2013, biroul Ombudsmanului a primit 2.420 de plângeri, iar 23.245 de cetăţeni au primit ajutor (sfaturi sau informaţii). Pentru detalii, citiţi raportul anual al Ombudsmanului European.
Noul Ombudsman este ales pentru perioada 2014-2019.
Emily O’Reilly deţine postul din octombrie 2013, când s-a retras din funcţie Nikiforos Diamandouros. Înaintea alegerii, candidata a participat la 2 decembrie la o audiere, răspunzând întrebărilor deputaţilor europeni de la comisia pentru petiţii. (I.D)

×